søndag

Gammelt juletre ble værpinne


Da kom det gamlejuletreet til nytte likevel, det kan bli mange værpinner av den. Den gamle værpinnen hadde blitt knekt i løpet av vinteren, og værpinne må man jo ha slik at man får sett hvordan været blir i dagene fremover. Vi har hatt værpinne hengende på veggen på terassen de to siste årene, og den har både jeg og mine venner blitt vant med. Sa da den gamle ble ødelagt ble gubben sendt ut for ¨å lage en ny. Værpinnen fungerer ved at den peker oppover når det kommer inn høytrykk og blir bedre vær, og den peker nedover når det kommer lavtrykk og dårlig vær. Dette er de erfaringene vi har gjort oss med værpinnen, kanskje andre har andre erfaringer. Uannsett er det en artig liten sak som er etgodt supplement til både yr og storm.
Vi saget en bit av stammen av slik at vi fikk to greinar, så delte vi den på tvers i saga.Da fikk vi to greie emner til værpinner.Da var det bare å fjerne bark og nåler og henge den opp på veggen.

Og da ser dere at pinnen peker oppover, og det stemmer med varsel fra både yr og storm, vi venter et flott vær hele helgen.

Da er det bare å komme seg ut å lete etter ei gran, ny eller gammel.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails