søndag

Gammel Tradisjonsmat Blodpannekaker


Blodpannekaker
En god gammel tradisjonell rett, prøv noe nytt. Det skal i alle fall jeg, jeg har gode barndomsminner fra da jeg reiste til mormor når det ble slaktetid for å få hennes blodpannekaker

Blodpannekaker

ca. 175 g rugmjøl
ca 50 g hvetemjøl
5 dl blod
2 dl melk
100 g nyretalg, ister eller spekk
ca 30 g sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts blanding av ingefær og nellik

ca 60 gram matfett eller margarin

Lag glatt røre av mjøl, blod og melk. Bland i hakket talg eller spekk skåret i små biter, sukker salt og krydder. La røra svelle i ca en halv time. Stek pannekaker på nokså svak varme. Glatt røra utover panna med en skje. Lag kakene litt tykke ellers blir de lett tørre. Snu dem med stekekniv eller lokk. Snitt litt mitt i kaka for å se om den er gjennomstekt. Legg kakene flatt på hverandre på et rundt fat . Skjær deretter et kryss slik at alle kakene blir delt i fire like deler. Serveres med sukker og fruktmos til

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails