lørdag

Langtidshevede Brød

BRØDPROSJEKT
I går satte æ lantidsdeig til brød. Når man skal langtidsheve brøddeig må man bruke veldig lite gjær ca 15 gram. Så må man ikke tilsette saltet før ved utbaking. Ellers har så langt jeg har funnet ut du bære gjøre som du pleier. Eller foresten erstatt gjerne sirup med honning, det er sunnere og bedre som konservering. 
HVORFOR LANGTIDSHEVE???
Å langtidsheve brød er en smart detalj å inkludere når man først er igang. For du oppnår en hel rekke med helsefordeler. Å bløtlegge korn mer enn 8 timer, er faktisk nødvendig for at vi skal kunne nyttiggjøre oss mineralene. Og hvorfor? Du har kanskje ikke hørt om enzymsperrer og fytinsyre, men disse bestanddelene er en del av korn, frø og nøtters forsvarsverk mot å bli spist av dyr og mennesker. De motvirker at vår kropp kan nyttiggjøre seg mineralene i maten. Hvis vi bløtlegger kornet i minimum 8 timer blir forsvarsverkene brutt ned. Da kan vi endelig nyte godt av de verdifulle næringsstoffene vi så absolutt trenger. Det koster oss ikke en krone ekstra. Bare noe planlegging og lengre hevetid.

En annen fordel med langtidsheving, er at glutenmolekylet "klippes opp" og ikke lenger er irriterende for tarmen. Mange glutenintolerante vil rett og slett tåle et langtidshevet brød. Ellers er surdeigsbaking "Rolls Royce"  i forhold til det å bake et langtidshevet og helsebringende brød. Når surdeigen har fått gjort jobben sin, sitter vi igjen med et brød som er mildt og snilt mot fordøyelsen - på mange ulike måter. Surdeigsbrød er også å foretrekke når man skal begynne med brød til baby, siden det anbefales generelt å være forsiktig med gluten det første året.  (Lånt fra gladere barn) synes hun beskriver det veldig godt.
Å folkens nå er det på tide å begynne å bake brød igjen. All glutenintoleransen vi har fått i de siste årene er jeg overbevist om at kommer av at de fleste av oss har kjøpt brød de siste ti årene. Å de brødene har vært tilsatt ekstra gluten. 

Nå gleder jeg meg bare til å smake

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails