torsdag

Tre sorter av en deig

Regnvær og fridag ender ofte opp i noe matlaging hos meg. I dag er det gjærdeig som har havnet i min Kenwood kjøkkenmaskin. Jeg starter med den fine vispen:

Grunnoppskrift

300 gram smør
200 gram sukker piskes hvitt
2 egg piskes inn
1,5 kg hvetemel  og 1 ts salt piskes inn

Så går jeg over på K spaden
Fingervarm 1 liter melk og rør ut 1 pk ekte gjær
Tilsett og la mixer gå i 5 min
Tilsett 300 til 400 gram hvetemel og
Gå over til eltekrok
La deigen gå i 5 min

Sett til heving

Lag ett brett med rundstykker av 1/3 av deigen
Lag kanelsnurrer av 1/3 av deigen
Lag boller eventuellt skoleboller av siste rest.

Sett til etterheving
Stek på 200 grader


Kanelsnurrer
Rundstykker

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails