søndag

Studietur med Bondens Marked

Vi besøkte Bondens Markeds leder i Danmark,  Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Petter Nielsen. De driver med Jersey kuer. 
Her ett bilde av noen av deres kalver


Så har de ender, høner og noen gjess. Men de er ender de har mest av. De produserer tusen ender og hundreogfemti gjess i året
De produserer også ca nihundre kyllinger i året.


I det gamle fjøset har de innredet en liten spisesal, hvor de på sikt tenker å arrangere noen temakvelder


Her fikk vi servert en tre retters luncc. Grønnkålsuppe kokt på ekte kraft, Frikadeller med kålstuing, og Eplefristelse til dessert.
Utrolig artig å få utvekslet litt erfaringer med danskene, og mange av oss ble nok forundret over at vi i Bondens Marked Norge faktisk ble beundret av danskene.


Jette fikk nok lyst å flytte hele gården sin til Norge. Hun var stum av beundring og mektig imponert da hun hørte at vi kjørte opp til ett par hundre kilometer for å stå å selge på Bondens Marked Danmark. I Danmark har de store problemer med å få produsenter til å kjøre noen mil. I det hele tatt hadde de problemer med å skaffe produsenter nok.

Her hadde de en fin liten gårdsbutikk. De hadde flere frysere med produkter fra egen gård, samt en del produkter fra andre produsenter. Til vår store overraskelse var der også importerte produkter. 

Nå føler jeg meg enda mer stolt over å være en Bondens Marked produsent, og vi på Godt og Hjemmelaget skal bestrebe oss på å drive i tråd med håndboka til Bondens Marked. Kundene skal være trygge på at de får sporbare varer og håndverkBondens Marked Norge

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails